Rocketman: het leven van Elton - Gastreporter

Het belooft een swingende avond te worden als ik verneem dat Rocketman de film is die ik mag gaan kijken in de bioscoop van DNK. Rocketman gaat over Reggie Dwight, die wij allemaal kennen als Elton John. Persoonlijk heb ik niet iets speciaals met deze artiest, dus ik ga met een beetje vraagtekens de filmzaal binnen. Als de film start zien wij een hysterisch geklede Elton, grote oranje engelenvleugels, met glitters overladen duivelshorens, hoge zolen, wijde pijpen, een typerende Elton John bril.

Hij neemt plaats in een therapiegroep. Vanuit deze setting kijkt hij terug op zijn leven. Hoe hij aan de drank en drugs is geraakt. De muziek speelt in deze film mede de hoofdrol. Het is een echte umsicalfilm. De film gaat over het begin van zijn carrière. Van achtergrond pianist, naar hoofdrolspeler op het podium. Zoveel talent bezitten dat je het zelf bijna niet kan geloven. Totdat hij mag optreden in het Amerikaanse Los Angeles.

De zaal gaat plat. Vanaf daar gaat het los, op alle fronten. De drank, drugs en seksverslaving nemen de overhand in zijn leven. Wanneer de film weer terugkeert in de therapieruimte zien wij steeds een stukje meer Elton terug, de vleugels zijn af, de duivelshorens worden afgebroken, glitters verliezen glans. Als het plotseling pauze is, verlaten wij de zaal om een drankje te halen. Als wij de voorstelling bezoeken is het een jonge pianist nummers aan het spelen van Elton John. Super leuk detail deze avond. Met veel plezier gaan wij ook na de pauze weer zitten op onze plek. Na de pauze worden de nummers heel erg herkenbaar.

In het eerste deel van de film kende ik zeker alle nummers niet, maar dat komt dus helemaal goed. Je hoeft echt geen Elton John fan te zijn om te genieten van zijn muziek en van deze film. Het is een goede film waar het verhaal uiteindelijk afgerond wordt, geen open einden. Daar hou ik van. Loop zeker niet te snel de zaal uit als het afgelopen is. Er volgen nog een paar zeer leuke shots voorbij uit de film, in vergelijking met echte optredens van Elton John. Heel tof!

Tekst: Jeanine Bijker