​Rechtbank is niet overtuigd: vrijspraak voor diefstal van motoren

Assen - Een 20-jarige man uit Assen is dinsdag door de rechtbank vrijgesproken voor diefstal van twee motoren die op een aanhanger stonden achter een auto op een parkeerplaats op vakantiepark Witterzomer.

De eigenaren van de motoren waren twee Roemeense mannen die op 9 april zouden gaan racen op het TT Circuit. Zij logeerden op de camping en ontdekten de volgende dag dat hun motoren - met aanhanger en al - verdwenen waren.

Motoren nooit teruggevonden

Na hun aangifte vond de politie de aanhanger terug bij de Baggelhuizerplas. Daar lag tevens een mes, waarmee de spanbanden die over de motoren zaten, waren losgesneden. De motoren waren verdwenen en zijn nooit teruggevonden.

Schade aan busje

De Assenaar ontkende twee weken geleden in de rechtszaal dat hij iets met de diefstal te maken had. Ook al zat er schade op zijn busje die precies paste bij de schade op de auto die naast de aanhanger met motoren geparkeerd stond die nacht. Volgens de man was zijn busje al beschadigd toen hij hem kocht.

De rechtbank was niet overtuigd van de schuld van de Assenaar en sprak hem van de ten laste gelegde feiten vrij. Een tweede verdachte in deze zaak moet zich later nog voor de rechter verantwoorden. (ADP)