​Informatie bijeenkomst over zorg in de regio Assen

Assen - In februari presenteerden ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars plannen om de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen beschikbaar te houden, de zorg anders in te richten en waar mogelijk te verbeteren.

Woensdag 19 juni is hierover een informatieavond in wijkcentrum De Schulp in Assen.

Het plan van het regieteam Zorg voor de Regio betekent bijvoorbeeld dat de ‘ingewikkelde’ ziekenhuiszorg geconcentreerd wordt in Assen (WZA), Emmen (Treant, Scheper) en Scheemda (OZG). Denk aan spoedopnames, acute operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname. De plannen werden de afgelopen maanden besproken met gemeenten, politici, Zorgbelang Drenthe en vele organisaties in de zorg, zoals de ambulancedienst.

Geef uw mening

De ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars horen ook graag de mening van inwoners uit de regio Assen. Daarom is er op woensdag 19 juni van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Schulp aan de Buizerdstraat 10 in Assen. Belangstellenden zijn  van harte welkom. Bestuurders geven toelichting op de plannen; Zorgbelang Drenthe zit de avond voor. Ook de gemeente Assen is aanwezig.

Aanmelden

Wie meer wil weten over de plannen voor de zorg in de regio of vragen, ideeën of zorgen heeft, kan dat dan kenbaar maken. Aanmelden kan eenvoudig via de website www.zorgvoorregio.nl. Of geef het telefonisch door via (0528) 28 67 45. Meer informatie: www.zorgvoorregio.nl.