Herinneringen in beeld

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: een zinderend hete TT.

Het is weer juni, de maand die in het teken staat van de TT Assen! Onlangs finishten honderden deelnemers van de TT Wandeltocht in het Drents Archief, waar ze hun felbegeerde medaille konden ontvangen. De foto is een terugblik op een bijzondere TT, wat voornamelijk te maken had met de tropische temperaturen. In 1986 werden de races gereden met dertig graden. In de controletoren die op de foto te zien is, liepen de temperaturen op tot zelfs veertig graden!

De races waren spannend. In de zijspanklasse startte het succesvolle Asser duo Egbert Streuer en Bernard Schnieder op pole position. Zouden ze dit jaar eindelijk de winst op de thuisbaan behalen? De hitte deed de motoren echter geen goed, wat voor veel uitvallers zorgde. Wilt u de TT van 1986 herbeleven? Dat kan in het Drents Archief. In juni draait doorlopend de gratis themafilm ‘TT 1986: zijspan en 500CC’ in de Digilounge. Heeft u nog mooie herinneringen aan deze zinderende TT? Laat uw reactie achter op onze Facebookpagina! Ga naar: facebook.com/drentsarchief.

Tekst: Mariëlle Smallenbroek