Asser Boys degradeert naar derde klasse na verlies tegen EMMS

Assen – Asser Boys speelt volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg van trainer Harm Hovenkamp verloor maandag in Ruinen het allesbeslissende promotie/degradatieduel van EMMS uit Slagharen met 2-0, dat de Asser tweedeklasser daarmee naar een niveau lager dirigeerde.

Na de ontsnapping vorige week in de eerste nacompetitiewedstrijd contra Mildam via strafschoppen was er maandag geen redden meer aan voor Asser Boys. EMMS – dat in de reguliere competitie in 3C als vierde was geëindigd - nam na 20 minuten in de eerste helft een voorsprong toen een lange bal uiteindelijk voor de voeten belandde van Glenn ter Wielen, die de 1-0 binnenschoof.

Vrije trap

En nadat Dani Bos namens Asser Boys een vrije trap zag stranden op de sluitpost en EMMS aan de andere kant twee grote kansen onbenut had gelaten, was het vlak voor rust weer raak voor de ploeg uit Slagharen. Een vrije trap vanaf 20 meter van Maurice Kosse ging via de binnenkant van de paal tegen het net: 2-0.

Asser Boys begon goed aan het tweede bedrijf, een kopbal van Rachid Vos verdween maar net over de lat. De blauwwitte brigade moest uiteraard druk naar voren zetten, terwijl EMMS zich met de comfortabele voorsprong liet inzakken en loerde op de counter.

Rood

Naarmate de wedstrijd vorderde werd de sfeer er niet beter op in het veld. De scheidsrechter deelde diverse gele kaarten uit aan Asser Boys wegens commentaar op de leiding. En met nog een kwartier te gaan kon vedette René Westerveen tijdens zijn laatste wedsstrijd voor de Asser hoofdmacht na een rode kaart vertrekken. De aanvaller (en toekomstig assistent-trainer aan de Lonerstraat) beging een (te) harde overtreding op een tegenstander.

Met tien man kon Asser Boys weinig meer uitrichten in de slotfase. Hoewel EMMS nog enkele mogelijkheden kreeg de voorsprong uit te breiden, bleef het bij 2-0. En was de degradatie voor de Assenaren na twee seizoen in de tweede klasse een feit.