Dick Dreves is de stadsmarinier van Assen

Assen - Dick Dreves (47) is de eerste stadsmarinier van de gemeente Assen. Dreves bekleedde diverse functies bij de politie en gaat de overlast op de Asser straten aanpakken.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak maakte burgemeester Marco Out al bekend dat er een stadsmarinier zou komen, die overlast in de stad moet tegengaan. Het is Dreves geworden, die vorige week aan de slag is gegaan.

Oplossingen

Hij spreekt raddraaiers aan op hun gedrag, maar moet ook op zoek gaan naar oplossingen om die overlast structureel de kop in te drukken. Dat kan bijvoorbeeld door gesprekken aan te gaan met betrokken partijen, zoals zorginstellingen.

Dick Dreves volgde de Politieacademie De Boskamp in Leusden, waarna hij onder meer functies bekleedde van teamchef Opsporing en Informatie BE Assen Centrum, projectleider Flexteam Drenthe, teamchef COP intelligence BT Noord Drenthe en Operationeel Expert Regionaal Conflict en Crisisbeheersing.

Mandaat

Dreves heeft mandaat van de burgemeester en legt ook rechtstreeks verantwoording af aan Marco Out. ‘Veiligheidsproblemen waar ik mij als eerste mee bezig ga houden, zijn in de Gouverneurstuin, op het Koopmansplein en in de Rolderstraat.’

Dick Dreves is de eerste stadsmarinier in Drenthe. Deze functie zag het landelijke daglicht in Rotterdam, waar de gemeente al een kleine 10 jaar werkt met stadsmariniers.

Tekst: Robbert Willemsen