Asser coureur Dion Otten breekt pols na valpartij in Spanje

Assen – Het zit motorcoureur Dion Otten bepaald niet mee dit raceseizoen. De jonge Assenaar (16) werd zaterdag tijdens de eerste race van de World Supersport 300 in het Spaanse Jerez de la Frontera van zijn Kawasaki gereden. En brak daarbij zijn pols.

Na een sleutelbeenbreuk in Andalucia, twee gebroken vingers en een scheur in zijn rechterpols in Assen is zijn medisch dossier dus een hoofdstuk rijker.

Tevredenheid

Dit terwijl het weekeinde in Spanje goed begon. Otten had prima tijden neergezet in de vrije trainingen, maar kwam door drukte op de baan in de Superpole niet verder dan de twintigste startplaats. Toch was er wel tevredenheid in het Nederlandse kamp, want de Assenaar was in de trainingen sneller dan in de kwalificatie.

Na de start van race 1 op zaterdag reed Otten binnen na één ronde al van positie 20 de 14de plek, verloor weer een aantal plaatsen na een foutje in de tweede ronde maar zat verder goed in de race.

Onbesuisde actie

Toen sloeg het noodlot (weer) toe. In de derde ronde werd hij door een onbesuisde actie van een Braziliaanse opponent vol van de baan gereden. Otten was furieus en gezien de (beweeglijke) taferelen in de grindbak leek het er in eerste instantie op dat hij er zonder lichamelijke schade vanaf was afgekomen.

Een bezoek aan het medisch centrum wees echter uit, dat er een fractuur zat in zijn linker pols.

Vier weken

De pols is inmiddels in het gips gezet en daarmee is Otten  minimaal vier weken uitgeschakeld. Dat betekent dat hij de wedstrijd op Misano in Italië over twee weken zal moeten missen. Ook zijn deelname op het Engelse circuit van Donington Park op 7 juli komt in gevaar. Het vizier is gericht op begin september, als de race op het Portugese Portimao op het programma staat.