LTC treft na zege op Loppersum Be Quick 1887 in finale nacompetitie. ‘Nu wél afmaken’

Assen – Met opvallend veel gemak heeft LTC zich zaterdag geplaatst voor de finale van de nacompetitie om een plek in de tweede klasse. Op het eigen sportpark De Hoogte werd SC Loppersum verslagen met 3-0.

In die eindstrijd moet de ploeg van coach Richard Poortman het opnemen tegen Be Quick 1887, dat zaterdag Omlandia opzij zette met 0-4. Saillant detail: het waren de Groningers die LTC op de laatste speeldag van de reguliere competitie de voet dwars zetten op weg naar het kampioenschap. In stadion Esserberg bleef de Asser formatie destijds steken op 1-1, zodat het kampioenschap (op doelsaldo) alsnog naar Zuidhorn ging.

Rechtzetten

Een mooie mogelijkheid om dat recht te zetten, vond ook Poortman na de partij tegen Loppersum. Waar die finale (op neutraal terrein) gespeeld wordt is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld ergens tussen Assen en Groningen worden. Als er maar, zo hoopt LTC, op écht gras gespeeld wordt en niet op een kunstgrasveld.

Zoals gezegd legde Loppersum LTC zaterdag weinig in de weg. In het begin van de wedstrijd waren beide teams nog wel aan elkaar gewaagd, zonder dat daar overigens doelrijpe kansen uit voortkwamen. De treffers kwamen voor LTC na ruim een half uur in de eerste helft een beetje uit de lucht vallen. Nadat Stefan Kuntz zijn inzet via een Loppersum-been naast zag gaan, was het Roderik Timmer die uit de daarop volgende corner een gaatje vond achter Loppersum-sluitpost Peter Paul Datema: 1-0.

Laag en hard

En enkele minuten later verdubbelde de thuisploeg de marge door Stefan Kuntz, die een door hemzelf opgezette aanval laag en hard afrondde in de verre hoek: 2-0. Even was het op slag van rust nog schrikken geblazen voor LTC, toen de gasten plots gevaarlijk opdoken voor LTC-doelman Jelle van der Veen, maar de schoten van Cees van der Leij en Rik Buikema troffen geen doel.

Poortman na afloop: ‘Daarna was het ook wel gebeurd met de tegenstand van Loppersum, in de tweede helft zijn we niet meer in de problemen gekomen. Ja, ook ik had wat meer tegenstand verwacht van Loppersum, dat viel me wat tegen van die ploeg. Het enige wat ik mijn team kan verwijten is dat we er niet meer in hebben geschoten dat drie.’

De kansen waren er inderdaad voor LTC om in het tweede bedrijf een grote uitslag neer te zetten. Het bleef echter bij één doelpunt, toen Richard Mulder eerst nog op Datema stuitte, maar Per Kirchhof de rebound simpel binnen kon tikken: 3-0.

Afmaken

LTC, vond middenvelder Richard Mulder, moet nu komende zaterdag de promotie ten koste van Be Quick bewerkstelligen. ‘Jammer dat we tegen hen die titel hebben verspeeld, maar dat hoofdstuk ligt achter ons. We hebben een prima ploeg, die gewoon naar die tweede klasse móet.’ En Poortman: ‘Het is na dat bizarre slot van het seizoen in Groningen de twééde finale die we tegen Be Quick spelen. En nu moeten we het wél afmaken.’

Tekst: Robbert Willemsen