​Open tuin bij AmateurTuinders Vereniging Oranjebond in Assen

Assen - AmateurTuinders Vereniging Oranjebond aan de Zwartwatersweg 200 in Assen doet op zaterdag 15 juni tussen 09.30 en 13.00 uur het hek open voor publiek.

Om 10.00 en 11.00 uur wordt er door de voorzitter een rondleiding gegeven over het tuincomplex. Men kan ook zelf rondwandelen over dit fraaie park.

Veel amateurtuinders zijn dagelijks bezig met hun hobby. Op je eigen manier groenten maar ook fruit en planten verbouwen. Zelf bepalen wat er in de grond gaat en hoe het er uit komt. Eten uit eigen tuin, na de drukte van alle dag even onthaasten in de tuin en genieten van een succesvolle oogst.

Veel veranderd

Henk Oldenbeuving: ‘In het ruim 50-jarige bestaan van de vereniging is er veel veranderd. Ging het in de beginjaren vooral om het praktisch nut, nu staat het plezier meer voorop. Was in de beginjaren een strak onkruidvrij veld belangrijk, tegenwoordig is er meer aandacht voor beestjes die ons kunnen helpen andere beestjes te bestrijden. Zo lopen er weer egels rond op het park die zich tegoed doen aan slakken. En worden er nestkastjes opgehangen voor vogels die vliegen bestrijden.’

Rondwandelen langs de tuinen kan op zaterdag 15 juni. Wie zelf ook wil tuinieren, kan zich melden in de winkel op het complex.