Asser Boys leeft nog na thriller tegen Mildam

Assen – Asser Boys heeft zondag de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Na een ware thriller aan de Lonerstraat in Assen werd Mildam na het nemen van strafschoppen verslagen.

Met Mildam stond de nummer 3 van de derde klasse D tegenover Asser Boys, dat knokt voor lijfsbehoud in de tweede klasse. En het waren de Friezen, die zondag aanvankelijk het beste van het spel hadden.

Voorsprong

Al in de zevende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong na de eerste de beste gevaarlijke aanval (0-1) en het had maar weinig gescheeld of Asser Boys had na een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aangekeken. De paal stond echter een treffer in de weg.

En nadat Asser Boys-doelman Marvin Bodde zijn eerste belangrijke safe van de middag had verricht, kreeg de thuisploeg na ruim 20 minuten een penalty na een overtreding op Aniceit Komkep binnen de beruchte lijnen. René Westerveen liet zich dat presentje vanaf de stip niet ontglippen: 1-1.

Geluk

Asser Boys mocht van geluk spreken dat die gelijke stand ook mee de kleedkamer in kon worden genomen, want nog voor rust trof Mildam andermaal de paal, terwijl een open kopkans over de lat zeilde.

In het tweede bedrijf waren de eerste goede mogelijkheden voor Asser Boys (Westerveen, Justin Smeenge), maar moest Bodde aan de andere kant ook ingrijpen na kansen voor Mildam. Beide ploegen doken nu over en weer gevaarlijk op voor het doel. Mildam was in de slotminuten het dichtst bij de winnende treffer, maar Bodde pakte wat hij pakken kon en werd tevens nog een keer gered door de lat.

Verlenging

Het werd verlengen geblazen en in de 101ste minuut kwam Mildam andermaal op voorsprong. Zes minuten later was het echter Rachid Vos, die beide teams via zijn treffer (2-2) naar de penaltystip dirigeerde. Ook hier was het ongemeen spannend, maar Asser Boys had het vizier nét iets zuiverder afgesteld dan de Friese opponent: 6-5.

Asser Boys neemt het in de volgende ronde op tegen EMMS uit Slagharen, dat zondag Dwingeloo versloeg met 3-6.