ACV verliest ook in Rotterdam van Feijenoord

Assen – Het seizoen zit erop voor ACV. Nadat de Assenaren vorige week in de eerste ronde van de nacompetitie op eigen veld al met 0-1 hadden verloren van SC Feijenoord, ging de ploeg van trainer Fred de Boer zaterdag ook in Rotterdam onderuit: 2-0.

En daarmee ging de hoop op een snelle rentree in de derde divisie in rook op voor ACV, dat dus ook volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse.  

Grote kans

ACV begon overigens goed aan de wedstrijd op sportpark Varkensoord en kreeg na een klein kwartier de eerste grote kans. Een voorzet van Erik Eleveld werd door Marco van der Heide met het hoofd verlengd op Ezra Schrijver, maar diens inzet was een prooi voor Feijenoord-doelman Rick van der Burg.

Daarna nam Feyenoord het heft in handen en de thuisploeg opende na ruim een half uur ook de score. Nadat de bal eerst van de doellijn was gehaald door ACV-verdediger Guus de Vries, was het Ricardo Merrelaar die even later na een scrimmage voor de 1-0 tekende.

Counter

In het tweede bedrijf drong ACV wel aan (kansen voor Pascal Huser en Nande Wielink), maar het waren de Rotterdammers die andermaal toesloegen. Een vrije trap van Lucas van Oeveren belandde nog op de paal en ACV-goalie Ben Wormmeester bracht redding na een inzet van Serginio van Axel Dongen, maar een scherpe counter van Feijenoord - afgerond door Jordi de Zwart - was ook Wormmeester te machtig: 2-0.

Dat de gastheren het duel met tien spelers beëindigden (tweede gele kaart voor Shabir Isoufi) deerde Feijenoord niet meer.