LTC knokt zich langs Hoogeveen

Assen – LTC heeft zaterdag de hoop op promotie naar de tweede klasse levend gehouden. Hoogeveen werd op het eigen sportpark De Hoogte in het eerste nacompetitie-duel verslagen met 2-1.

Nadat LTC vorige week op dramatische wijze het kampioenschap in de derde klasse C bij Be Quick 1887 door de vingers had laten glippen had coach Richard Poortman een week de tijd om zijn ploeg weer op de rails te zetten voor het toetje van de competitie. En dat leek in het eerste half uur contra Hoogeveen aardig gelukt te zijn.

Raak

De Asser formatie zette de bezoekers goed onder druk en creëerde kansen, zonder dat de gasten er aan te pas kwamen. Binnen tien minuten was het raak, toen Mahdy Youssef met een leep balletje Richard Mulder alleen voor Hoogeveen-sluitpost Raymond Slot zette. Mulder maakte geen fout: 1-0.

Krap tien minuten later was het Youssef zelf die de 2-0 op zijn voet had, maar nadat de spits op maat was bediend door Mulder ketste zijn inzet tegen de paal.

Kanteling

Na ongeveer een half uur laste arbiter Folders een drinkpauze in en vreemd genoeg was dat de kanteling in de wedstrijd. Het soepele spel van LTC stokte plots en Hoogeveen, dat in die beginfase niets in de melk had te brokkelen, werd gevaarlijker. Dat resulteerde eerst in een schot van Mitchel Strijker tegen de paal en een minuut later stond de gelijkmaker op het scorebord. LTC kreeg de bal niet goed uit het eigen strafschopgebied en Marco Santing zette zijn voet tegen het leer. Tot afgrijzen van LTC-goalie Jelle van der Veen belandde de bal met een boog precies in de hoek: 1-1.

Vijf minuten voor rust sloeg LTC andermaal de schrik om het hart toen centrale verdediger Raphael Tuankotta in de fout ging, maar de inzet van Jesse de Haas was te slap om Van der Veen te kloppen.

Gelijkwaardig

In het tweede bedrijf waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, waarbij gezegd moet worden dat de partij meer spannend dan goed was. Kansen waren dan ook spaarzaam en het werd gaandeweg de wedstrijd duidelijk, dat de ploeg die zou scoren in het restant de reguliere speeltijd er ook met de winst vandoor zou gaan.

En dat was LTC. In de 72ste minuut liet de thuisploeg eindelijk weer een goede aanval zien. Marc Heerings vond vanaf rechts Per Kirchhof, die bij de eerste paal was opgedoken. En met een fraaie voetbeweging liet hij de bal in de verre hoek ploffen: 2-1.

Genadeklap

Dat was de genadeklap voor Hoogeveen, dat in het laatste kwartier nog wel alles naar voren gooide, maar niet verder kwam dan een handvol onzuivere lange ballen die LTC niet meer in de problemen brachten.

De Assenaren treden volgende week in de tweede ronde van de nacompetitie – weer thuis - aan tegen een oude bekende uit 3C. Loppersum schoot zaterdag met scherp in Klazienaveen en won met 0-4.

Tekst: Robbert Willemsen