Kinderfietsenplan van start in Assen

Assen - Niet ieder kind in Nederland heeft een fiets, de ANWB vindt echter dat elk kind recht heeft op een fiets. Tegen deze achtergrond start op vrijdag 24 mei in Assen de Kinderfietsenplan campagne 2019 om nog meer gebruikte fietsen in te zamelen.

Bij basisschool Het Kompas aan de Einthovenstraat in Assen geeft wethouder Harmke Vlieg om 13.00 uur het startsein door een opgeknapte fiets te overhandigen aan een kind dat een fiets hard nodig heeft. Tussen 9.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom gebruikte fietsen in te leveren bij Werkpro Assen aan de Havenkade 16 in Assen. Daar worden de fietsen vervolgens opgeknapt.

ANWB Kinderfietsenplan

ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Daarom zamelt de organisatie sinds 2015 via het Kinderfietsenplan fietsen in. Dit doet de ANWB samen met haar leden. Deze fietsen worden opgeknapt door ANWB vrijwilligers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens komen de opgeknapte fietsen onder meer via Nationaal Fonds Kinderhulp en Leergeld Assen terecht bij de kinderen die een fiets goed kunnen gebruiken.