Rally Zonder Poespas rijdt weer met veel vrolijke gezichten door Assen

Assen – Voor de 17de keer rijdt op vrijdag 31 mei de Rally Zonder Poespas door Assen. Cliënten van Vanboeijen hebben dan de tijd van hun leven als zij door en rond de stad worden gereden door 160 oldtimers en cabrio’s.

Met die 160 auto’s is het evenement ook volgeboekt. Organisator Lodewijk Osse doet dit nog altijd met heel veel plezier. ‘Het blijft een evenement waar de bewoners met een beperking een heel jaar naar uitkijken. De rijders komen uit het hele land, voor hen is het een dankbaar en leuk evenement.’

Jetta Klijnsma

In totaal gaan 550 mensen meer met de rally, die op vrijdag bij Vanboeijen (eetcafé Lombok) tussen 17.30 en 18.00 uur beginnen met koffie en thee en een broodje. Onder begeleiding van 45 verkeersbegeleiders op motoren wordt – na het startsein van Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma – vervolgens koers gezet naar Hooghalen en daarna via de oude tolweg van Defensie naar het TT Circuit.

De baan gaat speciaal voor de stoet open voor de auto’s om een paar rondjes te kunnen rijden, onder aanvoering van een safetycar.

Daarna is het hele gezelschap te gast op de Johan Willem Friso Kazerne bij het nieuwe onderkomen van Dienst Vervoer En Ondersteuning (DVNO ) voor een drankje en een patatje en een broodje beenham. De muziek wordt verzorgd door het Dweilorkest uit Ommen. Na een rondje op het kazerneterrein gaat de rally dan richting binnenstad.

Route centrum

In het centrum gaan de wagens langs de terrassen, waar altijd driftig wordt gezwaaid  door de mensen naar deze bijzondere stoet. Die gaat door de Beilerstraat, de Kerkstraat (waar het Flaterpretorkest speelt), de Markt, de Weiersloop, de Gedempte Singel, de Kruisstraat (waar het Fanfareorkest uit Grolloo klaar staat), de Brink (de Gasselterbloazers), de Brinkstraat (muziek van de Harmonie Vries), de Oranjestraat en de Julianastraat.

Via de Dr. Philipsweg gaat het dan richting Loon, waarna bij Balloo wordt overgestoken naar Deurze en Nijlande. Rond 21.45 uur komt de rally dan weer aan bij  de Lombok, waar drankjes en hapjes klaarstaan en gezellig nagepraat kan worden.