Herinneringen in beeld - De Avondvierdaagse

Assen - Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: de avondvierdaagse.

Elk jaar is het een groot feest: de avondvierdaagse in Assen. Vanavond is de aftrap van dit jaarlijkse wandelfestijn. Duizenden kinderen van de Assense basisscholen, maar ook deelnemers via clubs en verenigingen lopen vele kilometers voor die felbegeerde medaille. Of toch voor het snoep bij de intocht op vrijdag? Waarschijnlijk was het 39 jaar geleden niet anders. Op deze foto van de zesendertigste editie van de avondvierdaagse in 1980 vertrekt een meisjesgroep van de Asser Gymnastiekvereniging AGV. In prachtige outfits en vol goede moed begonnen zij aan hun kilometers.

De wandeltocht startte toen nog vanaf het Veemarktterrein, aan de Van Riebeeckstraat. Wie loopt de Assense vierdaagse dit jaar? Of wie heeft hem in het verleden gelopen en hier nog mooie herinneringen aan? Laat uw reactie achter op onze Facebookpagina: facebook.com/drentsarchief

Tekst: Mariëlle Smallenbroek