NP Drentsche Aa viert Europese Nationale Parken dag

Gasteren - Nationaal Park Drentsche Aa houdt zondag 26 mei de Europese Nationale Parken dag 2019 op de Parkeerplaats Gasterse duinen tussen Gasteren en Oudemolen. Met een doe- einformatiemarkt met activiteiten voor jong en oud

Nationaal Park Drentsche Aa medewerkers vertellen over de natuur en cultuurhistorie van het Drentsche Aa gebied en je kunt bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld Nationaal Park onderwijsprojecten. Onze Nationaal Park gids nodigt je uit voor een Nationaal Park wandeling naar het Oudemolensche bos.

In september starten het park met de eerste Nationaal Park Drentsche Aa aspirant Junior Rangers groep. Junior Rangers uit Nationaal Park Drents-Friese Wold en Dwingelderveld vertellen over hun natuurervaringen en natuurbelevenissen van de afgelopen jaren. 

Natuur en mens

Het Drentsche Aa gebied is in 2002 ingesteld als Nationaal Park Drentsche Aa en is een van de 21 Nederlandse nationale parken. Het gaat in dit landschap om ‘duizenden jaren cultuur in een waaier van beken’. Het landschap van de Drentsche Aa ontstond door een samenwerking van natuur en mens. Een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft. Je vindt er talloze bijzondere planten en dieren. Maar ook de grootste concentratie van prehistorische monumenten van ons land. Dat alles in het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa, waar je de historische samenhang tussen dorpen, essen, velden en beken nog kunt ervaren. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al duizenden jaren doen.

Neem na afloop de gratis ‘Op Stap’ krant mee boordevol Nationaal Park informatie waaronder het excursie jaaroverzicht. Of de gloednieuwe Nationaal Park Drentsche Aa beleefkaart voor kinderen. Op de achterzijde staat beleefinfo van de twee andere Drentse Nationale Parken, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Dwingelderveld.

Samenwerking

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert deze dag in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap, IVN Regio Noord, Waterschap Hunze & Aa’s, Waterbedrijf Groningen, Gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer en Geopark de Hondsrug.

 

Informatie:

Datum: zo 26 mei

Tijd: van 11:00 – 16:00 uur

Locatie: Parkeerplaats Gasterse duinen langs de weg Oudemolen Gasteren.

Deelname is gratis.