Eerste in Drenthe: ‘Totaal Karate’ bij Judoschool Assen

Assen Judoschool Assen introduceert ‘Totaal Karate’. De vereniging is daarmee de eerste in Drenthe en de derde in Noord-Nederland die deze vorm van karate aanbiedt.

Totaal Karate is een initiatief dat het semi en het full contact bij elkaar wil brengen, waarbij iedere stijlvorm zijn eigen identiteit behoudt maar extra aanvulling krijgt vanuit andere stijlen. ‘Hierdoor kan de volledige breedte van karate beoefend worden. Kihon (techniek), Kata (een vast patroon waar alle basistechnieken in terugkomen) en Kumite (sparren) en inzicht geven wat voor vormingselementen deze bevatten. Niet alleen voor sport of ontspanning, maar ook als zelfverdediging en weerbaarheid.’

Hoofdstijl

De hoofdstijl waar sinds september 2018 bij Judoschool Assen les in wordt gegeven is Wado Ryu Karate, waarbij extra gebruik gemaakt wordt van elementen uit het Kyokushinkai Karate en aan het eind van de les zelfverdediging wordt gegeven vanuit Kenpo. ‘De eerste vijf leden hebben in januari examen gedaan voor de gele band en zijn met vlag en wimpel geslaagd.’

Merlijn Wartena

De lessen worden verzorgd door Merlijn Wartena. Merlijn beoefent sinds zijn 12de jaar het Wado Ryu Karate en een aantal andere disciplines zoals Kenpo, Jiujitsu, Muay Thai en MMA. Hij heeft onder meer voor Team Santing op NK's en EK's gevochten. Als aanvulling heeft Merlijn een aantal lerarenopleidingen gedaan, waaronder het CIOS.

Er wordt getraind op donderdagen van 20.15 tot 21.15 uur aan De Boomgaard 5 in Kloosterveen. Voor meer informatie zie www.judoschoolassen.nl.