Verlies Achilles 1894, LEO en FC Amboina

Assen – Na de verrassende 7-2 zege vorige week in de hoofdklasse A op de toenmalige koploper SDO staat Achilles 1894 weer met beide benen op de grond. Bij De Bataven werd zondag verloren met 2-1.

De ploeg uit Gendt heeft de punten hard nodig om uit de nacompetitie te blijven. De thuisploeg zette Achilles dan ook van begin af aan onder druk, maar kwam in de eerste helft niet verder dan een buitenspel-doelpunt.

In het tweede bedrijf zat het venijn ‘m in de laatste 20 minuten. De Bataven nam binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong, waarna Achilles nog een kwartier de tijd had om de boel recht te breien. Verder dan een bal op de lat en een late aansluitingstreffer kwam de ploeg van coach Paul Weerman echter niet.

LEO

LEO had zondag in het thuisduel met Muntendam nog één puntje nodig om zich definitief veilig te spelen. Zo ver kwam het niet, de bezoekers – die in de gevarenzone van de derde klasse B vertoeven - knokten zich op karakter naar een 2-3 zege in Loon.

Muntendam kwam al snel in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, maar Evan Sturing trok de stand even later weer recht: 1-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar in de laatste minuten van het eerste bedrijf sloeg Muntendam nog twee maal toe: 1-3.

LEO-coach Heiko van den Berg: ‘Dat gebeurt wel vaker dit seizoen, soms hebben de spelers te snel het gevoel van ‘we zijn er al’. Maar dat kan niet tegen een ploeg als Muntendam, dat zich 200 procent inzet om in die derde klasse te blijven.’

In de tweede helft ging LEO op jacht naar dat ene punt, maar het bleef bij de aansluitingstreffer tien minuten voor tijd van Ralph Strating. Van den Berg: ‘We kregen nog grote kansen op meer, eigenlijk is het ongelooflijk dat het vandaag niet is gelukt dat punt te pakken.’

Dat moet dan in de laatste twee competitiewedstrijden gebeuren, te beginnen komende zondag bij SVZ. Van den Berg: ‘Geen paniek, rustig blijven. Als we gewoon uitgaan van eigen kracht mag dat geen probleem zijn.’

FC Amboina

FC Amboina lijkt zich na één seizoen in de vierde klasse weer op te kunnen gaan maken voor een treetje lager. Wedde was zondag met 3-1 te sterk, waardoor Amboina als hekkensluiter in 4D de resterende twee duels moet hopen op een wonder om nog in de nacompetitie terecht te komen.

Overige uitslagen: 

Heerenveen - GOMOS 1-1

Valthermond - Rolder Boys 2-2

VAKO - ZNC 1-0

Kwiek - Annen 1-2

Nieuw Roden - Gieten 3-2

SVZ - Veendam 1894 2-4

Gieterveen - Smilde '94 7-3

Tynaarlo - Eext 2-1