LTC heeft kampioenschap in eigen hand na zege en misstap titelconcurrent

Assen – LTC heeft het kampioenschap in de derde klasse C helemaal in eigen hand. Zelf won de formatie zaterdag de stadsderby in eigen huis tegen Achilles 1894 met 4-0 en vernam even later dat titelconcurrent Loppersum bij Mamio was blijven steken op 1-1.

Daardoor is LTC nu de nieuwe koploper in 3C, met een punt voorsprong op Loppersum. Er zijn nog twee duels te gaan in de reguliere competitie. LTC krijgt Stadspark (thuis) en Be Quick 1887 (uit) voor de kiezen terwijl Loppersum het moet opnemen tegen Glimmen (thuis) en Zuidhorn (uit).

Niet verslappen

Het ziet er dus gunstig uit voor LTC, dat echter niet mag verslappen. ‘Maar dat doen we’, aldus Poortman, ‘al een hele tijd niet. Eigenlijk zouden we er met de afgelopen serie wedstrijden al moeten zijn. 15 wedstijden, 13 gewonnen, 2 gelijk en dus niet verloren. Maar ja, ook Loppersum heeft een sterke reeks neergezet. Afgaand op de wedstrijd van vandaag maak ik me echter geen zorgen. We zijn geen moment in de problemen gekomen tegen Achilles, de ploeg had wellicht alleen nog een paar keer meer moeten scoren.’

Die analyse was kort, krachtig en geheel terecht. Achilles liet LTC een paar maanden geleden op sportpark Marsdijk nog struikelen in het eerste deel van de Asser burentwist. Het werd toen 2-1 na een duel op het scherp van de snede. Daar was zaterdag echter geen sprake van. Achilles kon geen vuist maken tegen een oppermachtig LTC, dat na zeven minuten al op 1-0 kwam toen Mahdy Youssef goed anticipeerde op een steekpass en Achilles-goalie Raymond Tienkamp met een beheerste schuiver kansloos liet: 1-0.

Tegenstoten

Daarna viel er weinig meer te genieten in de eerste helft. LTC liet de bal rondgaan, zonder dat daar gevaarlijke momenten uit voortkwamen. Het enige waar de thuisploeg voor moest waken waren de snelle tegenstoten van Achilles, maar de LTC-defensie had alles aardig onder controle.

Poortman: ‘In de tweede helft was het zaak de partij af te maken. Want je bent dan wel duidelijk de bovenliggende partij, we wisten ook dat áls Achilles de kans zou krijgen ons nog een hak te zetten dat niet zou nalaten.’

Teen

Zo ver kwam het niet, ook al omdat LTC direct in het tweede bedrijf op 2-0 kwam. Richard Mulder kon na een voorzet vanaf rechts nog net een teen tegen de bal krijgen, die bij de tweede paal met een boog tegen het net belandde.  Een mooie actie van Youssef werd even later afgemaakt door Marc Heerings (3-0) en weer Mulder verzorgde het slotakkoord: 4-0.

Tekst: Robbert Willemsen