Tijd voor kachelonderhoud

Aangeboden door: KachelsEnHaardenWinkel.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door KachelsEnHaardenWinkel.nl

Nu het warmer wordt, zult u minder vaak uw kachel opstoken. Een goed moment voor het nodige kachelonderhoud. Want u wilt wel zuinig, milieuvriendelijk én veilig blijven stoken. Hiervoor moet u misschien het rookkanaal reinigen of zelfs vervangen. Of wilt u enkele beschadigingen wegwerken. Of wilt u uw haard opsieren met een fraaie haardplaat? Alle materialen en kachelonderdelen voor die u hiervoor nodig heeft, bestelt u voordelig bij Kachelsenhaardenwinkel. Bekijk het aanbod en neem contact op voor advies.

Pelletkachelonderhoud

Uw pelletkachel heeft zowel klein als groot onderhoud nodig. Verschillende mechanische onderdelen worden vuil. Het dagelijkse onderhoud hiervoor bestaat uit het schoonmaken van de ventilatoren, het legen van het asbakje en het schoonhouden van de branderruimte maar ook de kleine gaatjes, bij voorkeur met een speciale aszuiger. Het grote onderhoud bestaat uit het reinigen van de vuurkamer, omleidingsplaat, rookgaskanalen, rookgasverzamelaar, rookgasventilator, convectieventilator, recuperatiekamer, luchtkanalen, sensoren en het deurglas. Noodzakelijk is ook de inspectie van de reductiemotor, elektrische onderdelen en dichtingen. Hiernaast moet een schouwtrekmeting duidelijk maken of het rookkanaal goed trekt.

Gashaardonderhoud

Gezien een gashaard weinig onderhoud nodig heeft, ligt het voor de hand dat u amper stilstaat bij het onderhoud. Toch is ook voor een gashaard jaarlijks onderhoud belangrijk. Want door de geleidelijke ophoping van stof, werkt een gashaard minder goed en veilig. Heeft u een gesloten gashaard, dan zal het onderhoud minder vaak nodig zijn, maximaal eens in de twee jaar. U kunt de verbrandingskamer zelf inspecteren op roet of waterdruppels. Ziet u hier sporen van, dan werkt uw haard niet naar behoren. Schakel dan een specialist in. Let ook op de waakvlam; deze moet altijd branden om een probleemloze ontsteking te houden. Maak ook regelmatig de kachelruiten schoon, dit is mooier maar zorgt ook voor een betere verbranding.

Alles voor het onderhoud van de kachels en haarden

Als groothandel in kachels en haarden is Kachelsenhaardenwinkel tevens de aangewezen winkel voor alle benodigdheden voor kachelonderhoud. Zowel particulieren als bouwbedrijven en aannemers bestellen hier hun enkelwandige, dubbelwandige en concentrische rookkanalen, hittebestendig plaatmaterialen en andere onderdelen zoals isolatiemateriaal, schoorsteenveegmaterialen en spuitbussen met hittebestendige lak. Al deze producten worden snel en voordelig geleverd dankzij grote en complete magazijn (1000m2) in Benningbroek.