Marjan van der Jagt gehuldigd voor prestaties

Beilen - Wethouder Erjen Derks ontving Marjan van der Jagt gistermiddag 8 in het gemeentehuis. Zij werd gehuldigd voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap dressuur in maart van dit jaar.

Marjan van der Jagt moest met haar paard Jagers Irish Coffee als eerste starten op 9 maart in Ermelo. Ondanks dat wist ze alle deelnemers in de categorie dressuur M1 achter zich te laten. Met een score van 70.944 procent wist ze nipt te winnen.

Internationaal

De amazone uit Spier werd voor de eerste keer Nederlands kampioen. Eerder behaalde ze een derde plek op een Nederlands kampioenschap. Naast regionale en landelijke wedstrijden is Marjan ook internationaal actief. ‘Een teken dat je niet zo maar een amazone bent maar iemand met veel talent’, aldus Erjen Derks.

Olympische Spelen

Marjan heeft ooit op de longlist gestaan voor de Olympische Spelen in Rio. Tijdens het bezoek aan het gemeentehuis vertelde ze dat ze heel graag eens wil deelnemen aan een Olympische Spelen. De wethouder roemde haar talent en hoopt ooit dat haar ambitie uitkomt. Hij overhandigde haar een bos bloemen en een envelop met inhoud.