​Oranjerie Zeijen hangt de brocante was buiten

Zeijen - Vanaf 7 mei tot en met 7 juli hangt de Oranjerie in Zeijen allerlei oud textiel aan de waslijn. Naast het assortiment brocante uit Engeland zijn er ook allerlei bijzondere woonaccessoires.

Het is een nostalgische verkooptentoonstelling van oude boven- en onderkleding zoals bandjes en kant, grote sortering oude stoffen, schortjes, tafelkleden groot en klein, naaiaccessoires, mutsjes, oud geruit beddengoed, schoolhandwerkjes, oude kinderkleding en naaigerei.

Walhalla

Een walhalla voor handwerkliefhebbers en verzamelaars van oud textiel en allerlei oude betaalbare materialen zijn hier te vinden. Broderie uit begin 20e eeuw, damast, geborduurde tafelkleden, wasmerken, monogrammen, batist kleding zelfs nog draagbaar, kleurige vintage schorten 50-60’er jaren, witte kinderkleding met broderie van rond 1900 en heel veel theeschortjes uit dezelfde periode. Zelfs aankleding voor oude poppen en poppenhuizen kan men hier vinden met de mooiste handwerktechnieken.

Dit alles is afgestaan door musea en particulieren, omdat men een goede bestemming  zocht.

Openingstijden

De Oranjerie aan de Noorderstraat 1 in Zeijen is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen graag op afspraak. Voor meer info: www.de-oranjerie.nl