Achilles 1894 verpulvert koploper, overwinning LEO in Nieuw-Roden

Assen – Achilles 1894 heeft zondag in de hoofdklasse A voor een grote verrassing gezorgd door (mede)koploper SDO over de knie te leggen. Op sportpark Marsdijk werd het maar liefst 7-2 voor de Asser formatie.

SDO is in een felle strijd verwikkeld met DEM en Hoogeveen om het kampioenschap en kon zich in Assen geen puntenverlies veroorloven. Achilles had daar – uiteraard – geen boodschap aan. Hoewel de ploeg van trainer Paul Weerman – nummer voorlaatst op de ranglijst - weet dat het na dit seizoen is afgelopen met het eerste team op zondag, wil het de nacompetitie zien te vermijden en op een waardige wijze afscheid nemen van de hoofdklasse.  

SDO werd zondag in de eerste helft overrompeld door een zeer effectief Achilles, dat na 35 minuten op een 3-0 voorsprong stond door treffers van Ids Hannema (2) en Pelle de Vries. Met die stand gingen beide teams ook rusten.

In het tweede bedrijf kwamen de gasten uit Bussum nog wel terug tot 3-2, maar het was Achilles dat vervolgens wederom genadeloos toesloeg. David Modderman, twee maal Stan Haanstra en andermaal Hannema bepaalden de eindstand op 7-2.

LEO

LEO heeft zich met een 0-3 overwinning zondag in Nieuw-Roden definitief in de middenmoot van de derde klasse B genesteld. De ploeg uit Loon kwam in de eerste helft al snel op voorsprong door een treffer van Maarten Schepers en LEO verdubbelde de marge nog voor rust via een doelpunt van Thorsten van Dalen. Evan Sturing zorgde in de tweede helft voor de uiteindelijke 0-3 overwinning.