LTC pakt periodetitel na winst bij Noordwolde

Assen – LTC heeft zaterdag de tweede periodetitel in de derde klasse C binnengehaald. Het inhaalduel bij Noordwolde werd met 1-2 gewonnen, zodat de Assenaren in elk geval verzekerd zijn van de nacompetitie om een plekje in de tweede klasse.

Het hoofddoel van de formatie van coach Richard Poortman is echter het kampioenschap. Wat dat betreft heeft LTC het niet in eigen handen. Titelconcurrent Loppersum maakte zaterdag geen fout tegen Aduard 2000 (2-0), zodat LTC nu op de tweede plaats staat, één punt achter Loppersum.

Zaak is dus dat LTC de resterende drie wedstijden in 3C in winst omzet en moet hopen op een misstap van Loppersum.

Kansen

De wedstrijd bij Noordwolde leverde in elk geval al drie punten op.  LTC was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg kansen via Roderik Timmer en Mahdy Youssef. De gasten moesten echter tot de laatste vijf minuten voor rust wachten op doelpunten.

In de 40ste minuut was het raak toen een indraaiende corner door centrale verdediger Rick Mast werd binnengekopt. De bal werd net achter de doellijn weggewerkt. De thuisploeg gaf aan dat dat vóór de lijn was gebeurd, maar de arbiter keurde de treffer goed: 0-1.

En op slag van rust werd een voorzet van Denyal Dzemidzic bij de tweede paal met het hoofd teruggelegd door Richard Mulder, waarna Youssef het leer tegen het net knikte: 0-2.

Strafschop

In het tweede bedrijf zakte LTC wat terug en gaf Noordwolde de gelegenheid terug te komen in de wedstrijd. Dat resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg, toen Jesse Boertien een overtreding beging binnen het 16-metergebied. Noordwolde maakte geen fout vanaf de stip: 1-2.

De gastheren drongen nu aan en LTC-goalie Jelle van der Veen moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant ontstond er ruimte voor de bezoekers, maar het vizier stond tijdens de counters niet op scherp. Mast kreeg na een corner nog de grootste kans op de 1-3, maar zijn kopbal raakte de lat. De zege kwam echter niet meer in gevaar.