Sla nu je zaden: het is bijna IJsheiligen

Dit artikel wordt u aangeboden door AlleZadenKopen.nl

IJsheiligen is een periode om te vieren met nieuwe zaden voor de tuin. Tot deze periode van grofweg 11 tot 15 mei kan het nog vriezen, maar daarna zijn planten en bloemen veilig. Dit is hét moment waarop de tuin verrijkt kan worden met kleurrijke borders en fleurige bloemperken. Het liefst natuurlijk met bloemen of planten die een lange tijd meegaan. Zaai daarom meteen, zodat de bloemen volop uitgroeien. Dan geniet je de rest van het jaar van al het harde werk en de verschillende geuren, kleuren, bloemen en bijen!

Doe de beste ideeën op

Wat ga je zaaien? Ontdek dit nu, doe de beste ideeën op tijdens het bekijken van de zaden op Allezadenkopen.nl. Hier zie je precies welke zaden geschikt zijn, voor welke periode. Selecteer de maand en het type zaad voor je eenjarige, tweejarige of meerjarige bloemen. Vul in of je deze plaatst in de kas, buiten, zon of (half)schaduw. Andere kenmerken om op te selecteren: de geur en aantrekkelijkheid voor vlinders!

Juist nu vergeet-mij-nietjes!

Als er iets hoort bij IJsheiligen en het huidige zaaiseizoen, dan zijn dat vergeet-me-nietjes. Deze blauwe bloemetjes met gele hartjes fleuren de tuin op tijdens de maanden april, mei, juni en juli. Handig van deze bloemetjes is dat ze floreren in zowel natte als drogere tuingrond. En wist je dat de symboliek achter vergeet-mij-nietjes gaat over eeuwige trouw en oneindige liefde? Dit maakt het vergeet-me-nietje extra geschikt als presentje. Hiervoor vind je bij Allezadenkopen.nl speciale pakketjes, in de vorm van kartonnen doosjes of vrolijk ronde blikjes met daarin een schijfje gedroogde aarde en een zaadzakje.

Andere zaden voor deze maand

In deze periode is het ook tijd om de volgende bloemen in te zaaien: Afrikaantjes, Ageratums, Alyssums, Anjers, Asters, Begonia’s, Cineraria’s, Cosmos, Dahlia, Droogbloemen (mooi voor in huis!), Gazania’s, Geraniums, Godetia’s, Hanekammen, Lavateras, Leeuwenbekjes, Lobelia’s, Nemesia’s, Petunia’s, Portulaca’s, Salvia’s, Scabiosa, Scheefbloemen, Sierkalabassen, Tabaksbloemen, Verbena’s, Vlijtig Liesjes, IJsbloemen, Zinnia’s en Zomervioliers. Bekijk welke van deze bloemen het beste bij elkaar en in je tuin passen en bestel het bloemzaad. Maak je eigen combinaties en geef een eigen invulling aan je tuin.