Fietsendieven aangehouden Assen

Assen - De politie heeft zondagavond door middel van een lokfiets twee fietsendieven aan kunnen houden in Assen.

In de afgelopen weken deden vier personen aangifte van fietsendiefstal in de omgeving van de straat Grift in Assen. De politie zette daarom een "lokfiets" in de buurt. Dat is een gewone fiets, voorzien van technische hulpmiddelen voor opsporing.

Lokfiets wordt gestolen

Afgelopen zondagavond werd deze lokfiets gestolen. De politie kwam meteen in actie en kort na de diefstal werd de lokfiets aan de Hoofdvaartsweg in Assen teruggevonden. De vermoedelijke dader was zonder de fiets de bosjes in gevlucht langs de Asserwijk.

Toen de politie daar aankwam liep een 23-jarige Assenaar net de bosjes uit. Hij was helemaal vies, maar kon niet verklaren waarom hij daar was en waarom hij zo smerig was geworden. De politie hield de man aan op verdenking van fietsendiefstal. Hij is vervolgens overgebracht naar het cellencomplex.

In been gebeten

Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte Assenaar spullen had achter gelaten in de bosjes die hij had gebruikt bij het stelen van de fiets, werd een politiehond ingezet om naar deze spullen te zoeken. De politiehond vond een tweede verdachte, een 18-jarige Assenaar, in de bosjes. De politiehond beet de verdachte in zijn been, waarna hij kon worden ingerekend. Ook hij is aangehouden en naar het cellencomplex gebracht.

Nadien vond de politiehond een accu-slijptol in de bosjes, die door agenten in beslag is genomen. De politie doet op dit moment onderzoek. Er wordt niet uitgesloten dat nog meer verdachten worden aanhouden in deze zaak.