Jonge roeiers ARC in actie tijdens Koningsdag Assen voor KiKaRow

Assen - Zes junioren wedstrijdroeiers van de Asser Roeiclub (ARC) hebben afgelopen zaterdag tijdens Koningsdag een acht uur durende marathon estafette geroeid op de ergometer. Dit om geld in te zamelen voor het project KiKaRow rondje NL.

Op de Brink stonden twee ergometers opgesteld, één voor het estafette team en één voor voorbijgangers die ter aanmoediging wilden mee roeien of op deze manier kennis wilden maken met de roeibeweging. De jonge ARC-roeiers hoopten in acht uur tijd 120 kilometer te roeien, wat neerkwam op een tempo van gemiddeld 15 kilometer per uur.

Uiteindelijk werd er 129 kilometer geroeid, een afstand die dankzij donaties van het Koningsdagpubliek werd omgezet in 537,29 euro voor het goede doel. 

LATER-studie

Het roei-evenement KikaRoW Rondje NL is een project dat geld inzamelt voor de LATER-studie van het Prinses Máxima Centrum. Deze studie staat in het teken van onderzoek naar de late(re) effecten als gevolg van behandelingen bij kinderkanker. Dit om nadelige gevolgen te voorkomen of te behandelen, zodat de ‘survivors’ van kinderkanker blij en gezond ouder worden.

(Ex-)kinderkankerpatiënten roeien samen met ervaren roeiers 14 weekenden lang door Nederland om geld in te zamelen. In het weekend van zaterdag 8 juni en zondag 9 juni is Assen de pleisterplaats voor dit manifest. De Asser Roeiclub gaat dit groots vieren waarbij burgemeester Marco Out de roeiers op zaterdagmiddag aan de haven zal verwelkomen.

Alle sponsoractiviteiten die ARC tot nu heeft gerealiseerd hebben ruim 3300 euro opgeleverd.