Promotiedagen DNK

De promotiedagen zijn in een nieuw jasje gestoken en naar een nieuwe locatie verhuisd namelijk in DNK. Niet alleen de promotiedagen hebben een nieuw jasje, alle aanwezige mannen volgens mij ook. In mijn werksector zie ik nooit mannen in pak, dus het valt meteen op. De promotiedagen is een ondernemersevenement van de provincie Drenthe. In het programma kon ik kiezen uit workshops of theater wat de hele dag wordt aangeboden.

Er zijn verschillende bedrijven die er met een stand en mooie banner staan. Naast het netwerken wat in een ontspannen setting wordt aangeboden, is het erg leerzaam op verschillende gebieden. De keuzes die ik maak baseer ik een beetje om mijn blog. Dus ik word aangetrokken door de online workshops over content maken en sociale media. Maar ook vindbaarheid past goed in mijn straatje. De eerste workshop die ik volg is ‘basis online marketing strategie’ gegeven door de digitale werkplaats van Google. Wij zitten daarbij in KINK, de zaal waar je een expositie kan bekijken. Er staan nu zes rijen witte stoelen allemaal voorzien van een notitieboekje en pen. Er zijn nog plekken gecreëerd op de trap, en aan tafels achter in de zaal.

Uiteindelijk zijn alle plekken bezet. Onderwerpen die behandeld worden zijn, hoe ziet de reis van je klanten naar jouw webshop eruit, wie is je klant, hoe bepaal je je doelgroep. Wanneer bezoekt jou potentiële klant sociale media? Erg interessant om mij hier eens in te verdiepen. Deze workshop duurt een uur. Als ik KINK verlaat ga ik opzoek naar mijn volgende workshop. Als ik daar zit, blijkt de helaas niet door te gaan. Last minute beslis ik dat ik dan naar het ‘ambitie theater’ ga. Hier komt William Hummel vertellen hoe je Maximaal productief kan zijn in de 21e eeuw. Hij geeft het publiek tijdens zijn optreden vier vragen waar wij over moeten nadenken. Welke prioriteiten heb jij nodig voor je organisatie komt aan bod. Iedereen schrijft driftig zijn prioriteiten op. De planning die William hanteert is erg inspirerend en volgens mij toepasbaar voor iedereen, ondernemer of niet. Na één workshop en een presentatie van beide een uur ben ik qua informatie wel even verzadigd. Al met al is dit een jas die DNK prima past! Ontzettend leuk en vlot opgezet programma. Door de verschillende workshops en theaters is er voor iedereen wat bij hem of haar past. Wat mij betreft een geslaagde dag.

Jeanine Bijker