B en W Assen steunen expositie Drents Museum met halve ton

Assen – Het college van B en W in Assen stelt 50.000 euro beschikbaar voor het randprogramma van de komende Italiaanse expositie ‘Sprezzatura’ in het Drents Museum.

Dat randprogramma, zo motiveert het college de financiële steun, zorgt ervoor dat bezoekers na het bezichtigen van de tentoonstelling langer in Assen blijven en ook geld uitgeven in de stad.

Het museum houdt jaarlijks één of meerdere grote tentoonstellingen. B en W: ‘Vaart in Assen (VIA) is begin 2018 opgericht door vijf belangenverenigingen: MKB Retail, Koninklijke Horeca, Cultureel Hart, Gilde Bart (recreatie) en de Vereniging Vastgoedeigenaren Assen Centrum. Het gezamenlijke doel is om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers met meer activiteiten en evenementen.’

Om de bezoekers die op de tentoonstellingen van het Drents Museum afkomen uit te nodigen langer te verblijven en meer te laten besteden in Assen, aldus B en W, organiseert VIA samen met de ondernemers een randprogrammering rondom de tentoonstelling. In 2018 was dit rond de expositie The American Dream, dit jaar is dat Sprezzatura.

Tekst: Robbert Willemsen