Veranderingen bij OMROEPASSEN

Assen - De redactie van Omroep Assen gaat een aantal veranderingen in gang zetten. Dat is nodig om mensen te verleiden te blijven luisteren. ‘Berichtgeving moet geen sleur worden.’ De veranderingen zullen na de zomer hun beslag krijgen.

Asserlei Omroep Assen houdt de Assenaren al een paar decennia op de hoogte van alle zaken die in de stad spelen. ‘Om de luisteraars te blijven boeien moet je af en toe kiezen voor een andere aanpak’, zegt Ger de Vos, de man die veel zaken bij Omroep Assen regelt. Asserlei is het programma dat alle informatie over Assen, die bij de omroep binnenkomt, doorgeeft aan de luisteraars. ‘Maar daar willen we wat meerstructuur in aanbrengen. Vaste onderdelen op vaste tijdstippen, zodat onze luisteraars weten waar ze aan toe zijn.’

Technisch inzicht

Alle onderwerpen komen nu ook wel voorbij maar dat kan meer gestructureerd. ‘En om dat mogelijk te maken hebben we nog meer vrijwilligers nodig.’ De omroep zoekt onder andere naar mensen met technisch inzicht. Want zonder techneuten geen uitzending. ‘Zelfs mensen met weinig gevoel voor techniek zijn welkom’, zegt Krien Perdon, de man die de mengtafel bedient en muziek uitzoekt. Nieuwe mensen worden intern opgeleid.

Omroep Assen wil ook meer aandacht besteden aan de sport in Assen. Er is behoefte aan mensen, die belangstelling hebben voor de sport en daarover met de sporters en de Assenaren in gesprek wil gaan. ‘Op pad met opname apparatuur om de emoties in de sport vast te leggen, zodat Assenaren meeleven met hun sportieve stadgenoten’, is de oproep van sportredacteur Freek Dijkstra.

Indringende oproep

‘Wij doen een indringende oproep aan alle Assenaren die nog wat tijd beschikbaar hebben om zich bij ons aan te melden. ‘Maar er mogen ook namen genoemd worden van potentiële vrijwilligers en dan nemen wij wel contact op’, betoogt Ger de Vos.

Het mailadres is: redactie@omroepassen.com en via de telefoon op 0592-798010.