VVD stelt vragen over verkiezingsborden in Assen

ASSEN - De VVD fractie in Assen heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de houten verkiezingsborden in Assen. De fractie wil weten wat de kosten zijn van de verkiezingsborden en of er een aantal hoogwaardige, niet houten, borden geplaatst kunnen worden.

Bij de verkiezingen in Assen wordt tot op heden gebruik gemaakt van houten verkiezingsborden. Hierop worden door de politieke partijen verkiezingsposters geplakt. In de praktijk blijken posters door weer en wind los te raken en het milieu te vervuilen. Ook worden de posters ‘overplakt’ of raken anderszins in ongerede. Hierdoor ‘verrommelen’ de verkiezingsborden en wordt er met enige regelmaat opnieuw weer verse posters geplakt. Naar mening van de lokale VVD fractie past dit verspillende ritueel niet meer in deze tijd.

Er zijn inmiddels goede alternatieven, zoals bijvoorbeeld de Trotterborden. Hierop kunnen logo’s en leuzen van politieke partijen al worden voorgedrukt. Deze borden bestaan uit een betonnen voet, een in hoogte verstelbare zuil met een aan weerszijde bedrukt doek dat van binnenuit wordt verlicht. De voet gaat, anders dan bij de klassieke borden niet de grond in.