Vakantiecursus Italiaans in het Drents Archief

Assen - Deze zomer verkeert Assen in Italiaanse sferen. Het Drents Museum opent op 2 juni de tentoonstelling Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst. Om alvast in de stemming te komen, organiseert Henriëtte Joppe – d’Hane, docent Italiaans, in de maanden mei en juni 2019 een korte vakantiecursus Italiaans in het Drents Archief.

De cursus wordt gegeven op maandagmiddag van 14.00-16.00 uur tussen 6 mei en 24 juni (met uitzondering van 3 en 10 juni). De cursus kost 60 euro. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 1 mei
via: henriettejoppedhane@gmail.com

In zes lessen wordt de deelnemer wegwijs gemaakt in simpel huis-tuin-en-keuken Italiaans. Met behulp van de luister- en spreekoefeningen kunnen de cursisten de stof thuis, op de fiets of in auto op weg naar Italië, zelf herhalen.

Mensen begroeten, iets over jezelf vertellen, een drankje bestellen,  jezelf redden tijdens het winkelen en naar de weg vragen zijn de hoofdthema’s van deze vakantiecursus. Ook ‘s lands wijs- en eigenaardigheden passeren de revue: hoe bestel je een kop koffie in een drukke Italiaanse bar? Waarom hoor je ze in Italië ‘s middags al ‘buonasera’ zeggen? De docent weet waar je in Rome de beste pasta carbonara bestelt en waar ze de lekkerste bistecca Fiorentina serveren in Florence. Ze geeft ook tips voor de beste olijfolie maar vertelt ook waarom je een Italiaan nooit bloemen cadeau moet geven!