De vijf beste wastips voor kleding

Dit artikel wordt u aangeboden door Overhemden.com.

Wassen, wassen is een klus waar je (vaak) niet zo veel zin in hebt. Wanneer de stapel was gewassen is, ligt er alweer een nieuwe stapel met was. Wassen is een klus wat moet gebeuren. je wilt niet in vieze kleding rondlopen. In dit artikel geven wij vijf handige tips hoe je snel en gemakkelijk je kleding kunt wassen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1) De was sorteren

De belangrijkste stap is het sorteren van de was. Was kun je sorteren op kleur, materiaal en temperatuur. Wanneer je dit goed doet, heb je het langst plezier van de kleding (en wasmachine). Sorteer eerst de was op kleur; wit, donker of bonte wasgoed. Vervolgens sorteer je op stof; fijne (wol), normale (katoen) of grove wasgoed (bijvoorbeeld handdoeken).

2) Temperatuur afstemmen op de was

Het is belangrijk om de temperatuur af te stemmen op het soort was. Fijne was kun je het beste wassen op maximaal 30 graden. Veel wasmachines hebben een speciaal wasprogramma voor fijne was. Normale was kun je het beste wassen tussen de 30 en 40 graden. Grove was zoals handdoeken worden gewassen op 60 graden.

3) Kledinglabels

Op elk kledingstuk zit een label met de wasvoorschriften. Vaak zijn de voorschriften symbolisch opgeschreven. Lees hier voor meer informatie over de symbolen. Ze zitten er niets voor niets. Twijfel je? Zoek dan op wat het symbool betekent. Het zou zonde als je een kledingstuk verkeerd uit de was komt.

4) Leeg altijd je kledingzakken

Wellicht heb je het eens meegemaakt. Je haalt je schoenen broek uit de wasmachine en je vindt een gesmolten labello of verpulverde notities in je broek. Controleer altijd even de zakken voor dat je een was gaat draaien. Voornamelijk muntjes en harde voorwerpen zijn een gevaar voor de wasmachine. Je loopt het risico dat de wasmachine stuk gaat als harde voorwerpen in de wastrommel terecht komen.

5) Welk soort wasmiddel is het best?

Je kunt wasmiddel in vele verschillende variaties kopen. Je kunt kiezen uit vloeibare wasmiddel, waspoeder en capsules. Voor de witte was en witte overhemden is waspoeder het meest efficiënt. Het voordeel van wasmiddel is dat het geconcentreerd is. Je hoeft dus minder wasmiddel te gebruiken in vergelijking tot waspoeder. Capsules voeg je toe in de wastrommel. Het enige nadeel van capsules is dat de hoeveelheid wasmiddel al vast staat. Het is afgestemd op een bepaald vulgewicht. Lees van te voren de verpakking om te bepalen welke capsules geschikt zijn voor de was.

Mocht je vragen hebben of twijfelen over het wassen van overhemden neem gerust contact op. We staan bekend om persoonlijke service en helpen u graag verder!