Lammetjesdag in Balloo

Balloo - De Herders van Balloo houden op zondag 28 april hun jaarlijkse Lammetjesdag. Iedereen is welkom om - onder het genot van beschuit met muisjes - de dartelende lammetjes bij de schaapskooi in Balloo te knuffelen en te bekijken.

Waarin de Herders van Balloo zich onderscheiden ten opzichte van andere schaapskuddes is dat zij heel selectief fokken. ‘Alleen de mooiste ooien worden gedekt en de kwaliteit van de vacht is daarin leidend. Zodoende zijn er minder lammeren, maar wel juist met bijzonder getinte vachten. Vachten die steeds populairder worden onder spinners en vilters’, aldus de herders.  

Tijdens de Lammetjesdag zijn in het Wolatelier heel veel wolproducten te zien en te koop. Rikka Horn breit al enige tijd wanten voor de Herders van Balloo. Rikka komt uit Estland en dat land staat bekend om de handgebreide wanten met speciale kleuren en patronen die hun eigen betekenis hebben. Ook maakt zij zepen op basis van olijfolie in een jasje van wol. Er zijn weefdemonstraties op het oude weefgetouw uit 1850. Er is vilt- en breiwerk en een aantal vrijwilligers geven brei-, vilt- en spinadviezen.

De Herders van Balloo Lammetjesdag is op zondag 28 april van 10.30 tot 16.00 uur bij de schaapskooi aan de Crabbeweg in Balloo. De toegang is gratis.  www.herdersvanballoo.nl