​Dozen eieren te winnen tijdens Paasei Toernooi Marsmeppers in Marsdijkhal

​Assen – Wie nog wat eieren nodig heeft voor Pasen en kan tafeltennissen: in de Marsdijkhal in Assen is vrijdagavond 19 april het Paasei Toernooi van de Marsmeppers, waarbij dozen eieren te winnen zijn.

Dit toernooi wordt sinds 1982 gehouden. De eerste organisatie ontstond spontaan door T.O.G. in de ontspanning- en recreatiezalen van de GGZ. TOG was de tafeltennisvereniging van toentertijd Licht en Kracht, inmiddels GGZ Drenthe.

Snelgroeiend

Het aantal deelnemers groeide snel, van ongeveer 40 naar 120 deelnemers in de hoogtijdagen. In 1989 werd de organisatie overgenomen door Hendrik van Boeijenoord. De wedstrijden vonden plaats in de Kluut, het huidige Lombok.

In 1999 schoof de organisatie door naar tafeltennisvereniging de Marsmeppers, opgericht in 1992 door een paar oud-tafeltennissers in de nieuwe woonwijk Marsdijk. Tot 2007 werd het Paasei Toernooi in de Kluut gespeeld, georganiseerd door de Marsmeppers.

Vergrijzing

Van 2008 tot heden vindt dit evenement plaats in de Marsdijkhal, met deelname van een mengeling van nog actieve spelers en oud-tafeltennissers. Het aantal deelnemers is in de loop der jaren echter wel drastisch gedaald. Volgens de organisatie komt dit door de grote vergrijzing binnen de sport in het algemeen en heeft ook het tafeltennis concurrentie van de digitale wereld.

‘Daardoor is de jeugd niet meer te porren voor beweging, zit stil en is vooral bezig met de telefoon en social media. Toch hadden we vorig jaar nog een kleine 60 deelnemers en hopen dit jaar weer bij dat aantal in de buurt te komen.’

Eieren

De prijzen worden, geheel in Paassfeer, uitgereikt in de vorm van eieren. Het toernooi wordt gespeeld in poules en er zijn geen finales. Na afloop van de poulewedstrijden krijgen de poulewinnaars 40 eieren, de nummers 2 30 eieren en de nummers 3 20 eieren. De overige deelnemers krijgen allemaal één doosje eieren mee naar huis. Bij 120 deelnemers worden er dus 2400 eieren verdeeld

Meedoen

Het toernooi wordt dit jaar gehouden op Goede Vrijdag, 19 april, en begint om 19.00 uur in de Marsdijkhal. Het inschrijfgeld bedraagt 4,50 euro. Wie mee wil doen kan contact opnemen met Frans Lukassen, telefoon 06 41137859, of Freek Dijkstra: 06 45454506.