Herinneringen in beeld

Assen - Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Sigarenmagazijn Stuit.

Een prachtige foto van het echtpaar Stuit achter de toonbank van de sigarenwinkel aan de Kleine Marktstraat 7 te Assen. De foto is gemaakt in 1990 voor hun sigaren en souvenirwinkel. Het is dan vlak voor de definitieve sluiting en, helaas verdwijnt er weer een bekende zaak uit het stadshart van Assen.

In de fotocollectie van de Gemeente Assen is ook een foto ter ere van het 65 jarig bestaan van het sigarenmagazijn, de winkel was een begrip in het centrum van Assen. Er zijn in het jubileumjaar 1985 speciaal lucifersdoosjes uitgebracht als weggevertje voor de klanten. Hierop staat ook vermeld dat de winkel hét Lotto en Toto adres is. Verder was er in de winkel van alles te koop wat te maken had met de TT, zoals model racemotoren, sjaals, vlaggetjes, stickers, t-shirts, noem maar op. Alles stond tot aan het plafond opgestapeld in het kleine winkeltje.

Ik kan me voorstellen dat veel Assenaren leuke herinneringen hebben aan de familie Stuit en hun winkel en wie heeft er nog zo’n doosje lucifers? Laat uw reactie achter op onze Facebookpagina: facebook.com/drentsarchief

Tekst: Erna Jokshorst