Celliste Mare Keja (14) uit Rolde wint landelijke finale Prinses Christina Concours

Rolde - Mare Keja (14 jaar, cello) uit Rolde heeft zondag tijdens de nationale finale de eerste prijs gewonnen van het Prinses Christina Concours in de categorie musici 12 tot en met 14 jaar.

De 51ste finale van het prestigieuze evenement vond plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Honderden jonge muzikanten uit het hele land deden mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Zeven van hen werden geselecteerd voor de nationale finale.

Jury

Bij het verdelen van de prijzen keek de vakjury naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist, zodat iedereen één of meer geschikte prijzen ontvangt.

De vakjury bestond uit hoboïst en pianist Pauline Oostenrijk (voorzitter), pianist Paola Giacometti, cellist Larissa Groeneveld, harpist Remy van Kesteren, zangeres Miranda van Kralingen en violist Wouter Vossen. 

Prijzen

Mare kreeg de ‘Internationale masterclassprijs’: een masterclasses bij een bekende musicus naar keuze, beschikbaar gesteld door de Stichting Bob Verheeke Fonds en de ‘Koninklijke Concertgebouworkest Prijs’, twee concertabonnementen in de serie Z2 voor het seizoen 2019-2020

In de categorie 15 tot en met 19 jaar won Kees Kruit (19, piano) uit Peize de derde prijs. Hij kreeg de ‘Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs’, een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar keuze, aangeboden door de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.