Knap punt FC Assen, Asser Boys onderuit, zege LEO, nederlaag FC Amboina

Assen – FC Assen en Asser Boys moesten zondag in de tweede klasse L op eigen veld aantreden tegen de top-2 van de ranglijst. FC Assen hield de nummer 2 Lemelerveld knap op 1-1, Asser Boys ging onderuit tegen koploper Dalfsen: 1-3.

In de derde klasse B deed LEO goede zaken door Gieten in Loon te verslaan met 2-0 en voor hekkensluiter FC Amboina blijft het zorgelijk in de vierde klasse D na het verlies in Assen contra Westerwolde: 1-2.

FC Assen

Trainer Harold Wekema kon niet anders dan tevreden zijn na het gelijke spel tegen Lemelerveld. ‘We hebben prima gespeeld tegen, vind ik, de beste voetballende ploeg in deze klasse.’ FC Assen bood in de eerste helft prima weerstand en gaf weinig weg. Toch viel vlak voor rust de 0-1.

Wekema: ‘En dat was jammer, maar we kwamen echt op stoom in de tweede helft, dat was mooi om te zien.’ De gelijkmaker viel na een kleine 60 minuten. Mohamed Aref sneed vanaf rechts naar binnen en rondde prima af met zijn ‘zwakke’ linkerbeen: 1-1.

Daarna kreeg FC Assen zelfs nog kansen om een zege uit het vuur te slepen, maar had ook geluk toen de gasten een penalty tegen de lat schoten. Wekema: ‘Daarom moeten we blij zijn met dit punt. Dat we dit kunnen laten zien geeft moed voor het slot van de competitie.’

Asser Boys

Asser Boys nam in de eerste helft aan de Lonerstraat verrassend de leiding tegen lijstaanvoerder Dalfsen door een treffer van Calvin Verboekend. De thuisploeg leek op een prima resultaat af te stevenen, maar in het tweede bedrijf ging het vanaf de 70ste minuut een paar keer flink mis.

Coach Harm Hovenkamp: ‘We geven uit standaardsituaties in korte tijd twee goals weg omdat we zelf niet op staan te letten. Dat is frustrerend en teleurstellend, want we geven daarmee tevens de partij weg.’ Uiteindelijk vertrok Dalfsen met een 1-3 overwinning uit Assen.

Hovenkamp richt het vizier nu op zaterdagavond, als nummer voorlaatst Asser Boys rode lantaarndrager Erica ontvangt, dat moet winnen om naast Asser Boys te komen. Hovenkamp: ‘Maar ons doel is natuurlijk Erica op zes punten te zetten. Het is de belangrijkste wedstrijd voor ons dit seizoen, zaterdag móeten we er staan!’

LEO

LEO zette zondag een grote stap richting de ‘veilige zone’ in 3B door middenmoter Gieten te verslaan met 2-0. Trainer Heiko van der Berg: ‘We zaten meteen goed in de wedstrijd door fel en collectief sterk te starten. En ik heb het al eerder gezegd: als we zo aan een partij beginnen hoeven we in 3B voor niemand bang te zijn.’

LEO nam in de eerste helft de leiding via een benutte strafschop van Evan Sturing, maar moest tot in de laatste minuut van de wedstrijd wachten op de beslissende treffer, toen Stefan Dijk het leer vanaf 16 meter fraai om de Gieten-doelman krulde.

Van den Berg: ‘Als ik dan toch nog iets moet aanstippen: we verzuimen de partij eerder op slot te gooien, terwijl we daar de kansen zeker voor hadden. Nu bleef het tot aan het eind spannend. Maar goed, deze drie punten zijn meer dan welkom en een compliment voor de jongens voor het vertoonde spel.’

FC Amboina

Het lukt FC Amboina maar niet van die vermaledijde laatste plaats te komen in 4D. Zondag ontvingen de Assenaren Westerwolde en verloren met 1-2. De gasten kwamen op een 0-1 voorsprong, Fc Amboina maakte de 1-1, maar het was Westerwolde dat uiteindelijk het laatste woord had: 1-2.

Omdat ook Bareveld verloor, blijft het ongemeen spannend in de kelder van de ranglijst. Bareveld en FC Amboina hebben evenveel punten, Bareveld heeft echter een voordeliger doelsaldo in de vorm van twee doelpunten.

Tekst: Robbert Willemsen

Overige uitslagen:

GAVC – GOMOS 1-2

Erica – Rolder Boys 0-1

VAKO – Annen 0-0

SVZ – HSC 1-2

Bareveld – Smilde ’94 2-3

Tynaarlo – Donkerbroek 1-5

Zevenhuizen – Eext 3-1