In Beeld: Egbert Streuer rijdt ereronde tijdens WK Superbikes in Assen

Assen – Oud-zijspancoureur Egbert Streuer uit Grolloo reed zondag tijdens de WK Superbikes een ereronde op een speciale ‘Lucky Streuer’-zijspan.

Omdat in het Drents Museum sinds februari een expositie draait over het leven van Streuer wilde ook het TT Circuit hem in het zonnetje zetten voor al zijn verdiensten voor de Nederlandse racesport.

Zoon Bennie Streuer en schoondochter Ilse de Haas zaten samen op de zijspan om Egbert te begeleiden over de baan. Ook zijn voormalig bakkenist Geral de Haas was van de partij. En Egbert genoot met volle teugen. 'Ik heb zo'n tien jaar niet gereden, maar het gevoel was er snel.'

Zoon Bennie Streuer werkt er met diverse partijen hard aan om de zijspannen weer terug te krijgen in het programma van het WK Superbikes. En dat zo’n ereronde een mooie gelegenheid is de zijspannen onder de aandacht te brengen.

Omdat er geen tabaksreclame meer te zien mag zijn op de circuits, reed Egbert Streuer die ereronde met stickers van Lucky Streuer, met een knipoog uiteraard naar de Lucky Strike-machine, waar hij zoveel successen mee behaalde.