Loopgroep Gieten doet mee aan Bevrijdingsestafette Wageningen - Aa en Hunze

Gieten - De Loopgroep Gieten doet op 5 mei mee aan de bevrijdingsestafette van Wageningen naar Aa en Hunze met acht hardlopers. De lopers brengen het bevrijdingsvuur naar Aa en Hunze, waar het vuur over vier herdenkingsplaatsen in de gemeente wordt verspreid.

De lopers vertrekken om 00.00uur uit Wageningen en de route gaat via Ede, Apeldoorn, Zwolle en Meppel naar voormalig kamp Westerbork in Hooghalen. Bij aankomst in Kamp Westerbork (17.15) begeleiden de fietsers van Tour Fiets Club Gieten vervolgens de lopers daarna om het bevrijdingsvuur te verspreiden in Aa en Hunze. De afsluiting van de estafette vind plaats om 19.00 uur bij de Rabobank in Gieten.

De hardlopers die de laatste 20 kilometer mee willen lopen, kunnen zich bij kamp Westerbork bij de groep voegen. Het is ook mogelijk om de laatste 4 kilometer mee te lopen vanaf Eexterhalte en basisschoolkinderen kunnen aansluiten bij Profile Gieten om 18.40 uur. Bij de aankomst in Gieten verwelkomt wethouder Co Lammers de lopers en neemt hij het bevrijdingsvuur in
ontvangst nemen. Muziekvereneging T.O.G.I.D.O. geeft daarna een bevrijdingsconcert.

De basisschoolleerlingen die de laatste kilometers mee willen lopen, kunnen meedoen aan verschillende hardloopclinics. Deze worden tijdens de gymlessen van de scholen verzorgd door de Loopgroep Gieten in de weken van de meivakantie. Bij de finish is water verkrijgbaar, maar de deelnemers moeten in verband met duurzaamheid een eigen fles of beker meenemen.