Vocalin Drenthe zingt nog twee keer de Crucifixion

Assen - Vocalin Drenthe geeft nog twee uitvoeringen van de Crucifixion van John Stainer. Deze zijn op 13 april in De Bron in Assen en op 14 april in de Grote Kerk in Emmen.

In Assen werken de cliënten van de GGZ Drenthe mee aan het concert. Onder leiding van de bekende schilder Geert Oldenbeuving worden de klanken van de Crucifixtion omgezet op het witte doek. De kunstenaar is in de wijde omtrek de enige kunstenaar die tijdens een concert tekent en schildert op muziek.

Delia Bremer, Drentse schijfster en dichteres, en enkele leerlingen van een basisschool in Hoogeveen hebben afgelopen zondag mee gewerkt aan het concert in Hoogeveen. Zij gaven uiting aan de gevoelens die de muziek oproept door middel van een woord en gebaar tijdens het concert. Als solisten werken mee Aart Mateboer, tenor, Jan Kruisselbrink, bas en Karel van den Berg bespeelt het orgel.


The Crucifixion is een Engelstalige Passion. Het stuk is geschreven voor tenor en bas solo, gemengd koor en orgel. Het werk van John Stainer dankt zijn grote populariteit aan de variatie en is niet een passie, zoals die van Bach. Het publiek wordt uitgenodigd om bij de koralen mee te zingen. Het concert in Assen begint om 20.15 uur en in Emmen om 17.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site: www.vocalindrenthe.nl, Via Van Plan, bij de leden en aan de kerk voor 12.50 euro. Dit is inclusief programmaboekje en consumptie.