Finn Resokario: ‘Ik vind het mooi om iets voor een goed doel te doen’

Assen - 3365 zakjes paaseitjes zijn de afgelopen weken verkocht door de leerlingen van IKC Het Sterrenschip in de Asser wijk Kloosterveen. Donderdagochtend werden de kinderen die de meeste eitjes hadden verkocht in het zonnetje gezet. Ook werd 750 euro van de opbrengst van de paaseitjesactie overhandigd aan vertegenwoordigers van WWF, het Wereldnatuurfonds.

De paaseitjesactie is een initiatief van de ouderraad. Behalve de donatie aan het Wereldnatuurfonds wordt een deel van het bedrag besteed aan het busvervoer en eten voor de dagtrip van groep zeven naar Den Haag. De directie heeft besloten dat het derde deel wordt gebruikt voor een laadstation voor de Chromebooks die de school voor onderwijs gebruikt.

Prijswinnaars

Tijdens de overhandiging van de cheque aan een afvaardiging van WWF regio Assen-Emmen werden ook de prijswinnaars bekend gemaakt. Zes leerlingen kregen een waardebon van De Nieuwe Kolk. De kinderen waren in drie categorieën verdeeld, te weten: groep 1 en 2, groep 3,4 en 5 en groep 6,7 en 8. Opvallend was dat twee leerlingen uit groep acht de meeste zakjes eitjes van de school wisten te verkopen. Groep 6a verkocht als klas de meeste paaseitjes. Zij kregen een bedrag van 25 euro om te besteden aan iets leuks voor de groep.

De prijswinnaars zijn Gijs Hartman uit groep 1/2a Aaron Kuper uit 1/2d, Jayden de Nooijer uit 3b. Esmee Merkus uit 4a en de achste groepers Finn Resokario en Marijn Loof. Marijn had ook het hoogste aantal eitjes van de school verkocht, 105 zakjes. ‘Ik heb een inschrijflijst aan mijn oma en moeder gegeven en gevraagd of ze die op hun werk wilden neerleggen’, lacht hij. ‘En verder vooral in de familie mensen benaderd.’ Finn ging de deuren bij langs. ‘Ik vind het mooi om iets voor een goed doel te doen’, zegt hij. ‘Behalve in mijn eigen buurt, ben ik ook bij mijn vader in de wijk op pad geweest en mensen reageerden enthousiast.’

Verheugd

De vertegenwoordigers van WWF regio Assen-Emmen reageerden verheugd. ‘Het is een prachtig bedrag’, aldus Gerda Ariese. ‘We gaan het besteden aan de tijgers. WNF heeft een gebied toegewezen gekregen in Kazachstan. Dat wordt klaar gemaakt als leefgebied voor met name Siberische tijgers. Daar gaat dit geld ook naar toe.’

Tekst: Mieke Jagersma en Mariëlle de Vries