​Ontwerpster Ingeborg Vinx steekt oude sieraden in nieuw jasje bij Juwelier Verhaagen in Assen

Assen - Juwelier Verhaagen in Assen heeft zaterdag 4 mei opnieuw Ingeborg Vinx in huis. Deze sieradenontwerpster is de hele dag aanwezig en belangstellenden kunnen op afspraak bij haar aanschuiven voor een speciale klus.

‘Ingeborg steekt sieraden met een verleden in een nieuw jasje’, legt eigenaresse Jacqueline Verhaagen uit. Afgelopen jaar was Jacqueline Vinx voor het eerst een dag te gast bij de juwelier in Assen. Dit was zo’n groot succes dat Jacqueline besloot om Ingeborg nogmaals uit te nodigen.

Emotionele waarde

‘Veel van ons hebben sieraden liggen van bijvoorbeeld overleden dierbaren. Sieraden met emotionele waarde. Door ze te vermaken tot een stuk in jouw eigen stijl, draag je toch het erfstuk bij je maar dan op een manier die echt bij jou past’, legt Jacqueline uit.

Tijdens de afspraak, een uur per klant, maakt Ingeborg een ontwerp en wordt alles doorgesproken. De daadwerkelijke restyling van het sieraad vindt plaats in haar atelier aan huis. ‘Ze is een heel leuk, gepassioneerd mens met ook een prachtige eigen lijn sieraden. Ieder stuk is uniek want er wordt niets in malletjes gegoten. Alles is dus handgemaakt.’

Sieraden met een verhaal

En die insteek past heel goed bij Juwelier Verhaagen. Het familiebedrijf bestaat volgend jaar 75 jaar en nadat Jacqueline ruim drie jaar geleden het bedrijf overnam, is de koers ietwat veranderd. Jacqueline richt zich voornamelijk op sieraden met een verhaal. ‘Ik zoek heel bewust naar kleine merken die zich onderscheiden en geen massaproducties leveren. Zo kunnen wij iedere klant helpen aan een persoonlijk sieraad. En dat past goed bij het motto waarmee mijn ouders ooit begonnen zijn: ‘Als u iets bijzonders wilt’, aldus Jacqueline.

Het bezoek van Ingeborg sluit daarnaast ook mooi aan bij het feestelijke jubileumjaar van de Oudestraat, waar juwelier Verhaagen ook is gevestigd. De winkelstraat bestaat 90 jaar en is daarmee een van de oudste shopstraten in Assen. Ter gelegenheid daarvan kunnen klanten onder meer speciale stempelkaarten krijgen en daarmee kans maken op mooie prijzen. Daarnaast zijn er doorlopend activiteiten bij de diverse ondernemers die de straat rijk is.

Afspraak

Voor het maken van een afspraak met Ingeborg Vinx, kan men bellen met Juwelier Verhaagen op 0592 313288

Juwelier Verhaagen, 

Oudestraat 35, Assen