​Info over puppy en zaadbommen maken voor bijen bij GroenRijk Assen

​Assen - Bij GroenRijk Assen is zaterdag 13 april van 10.30 tot 12.00 uur weer veel te doen. Zo is er een puppy infodag en kunnen kinderen zaadbommen maken voor bijen.

Deze ochtend kan men met een pup langskomen voor informatie over voeding, gezondheid en verzorging. Er is een hondengedragstherapeut aanwezig die alles vertelt over gedrag en opvoeding. En natuurlijk mogen de pups ook even met elkaar kennismaken.

Wie een pup heeft tussen de 8 en 16 weken en graag wil meedoen, kan zich opgeven via www.groenrijkassen.nl/activiteiten of in onze winkel op de dierenafdeling. 

Bijen

Op zaterdag is er tevens van 14.00 tot 16.00 uur een workshop zaadbommen maken. Onder het motto: Help de wilde bijen, gooi een bloembom!

Op deze dag  kunnen kinderen gratis een workshop zaadbommen maken volgen. Wie dat leuk lijkt, kan langs komen in de  winkel van GroenRijk om zich op te geven, aanmelden kan ook via www.groenrijkassen.nl/activiteiten

Wilde bijen zijn heel belangrijk voor de voedselvoorziening van de mens én voor het behoud van de natuur. Tachtig procent van alle Nederlandse plantensoorten is afhankelijk van bestuiving door wilde bijen en andere insecten.

Bedreigd

Maar wilde bijen hebben het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 358 soorten wordt bedreigd in hun bestaan. De grootste bedreiging is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Bijen worden niet blij van gazons als een biljartlaken en bermen waaruit alle bloemen zijn verdwenen.

Maar kunnen de kinderen zaterdag dus wat aan doen bij GroenRijk!