​‘Dutch Grand Prix Formule 1 voor vijf jaar op Circuit Zandvoort’

​Assen – Circuit Zandvoort heeft een vijfjarig contract afgesloten met de commercieel rechtenhouder van de Formule 1, Liberty Media, over de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix vanaf 2020.

Dat meldt Formule 1 Magazine maandag. Het blad baseert zich op goed geïnformeerde bronnen. ‘Beide partijen zijn akkoord over de hoofdlijnen, alleen de details moeten nog worden ingevuld’, zo schrijft hoofdredacteur André Venema.

Grote wens

Volgens het Formula One Management (FOM) gaat daarmee een grote wens in vervulling. Niet alleen vanwege de populariteit van Max Verstappen in Nederland, maar ook door de F1-traditie die het circuit heeft.

De Nederlandse GP zal waarschijnlijk in mei 2020 worden verreden om zo de Belgische GP niet in de weg te zitten. Mogelijk staat Nederland daarmee als eerste Europese Grand Prix van het seizoen op de planning.

Assen

Als de FOM dit eerdaags inderdaad officieel bevestigt, betekent dit dat Assen naast de Formule 1 grijpt. Zandvoort had zoals bekend de voorkeur van het FOM en de deadline (later omgezet in een richtlijn) voor het inleveren van een sluitend Nederlands F1-plan verliep afgelopen zondag.

Zandvoort kreeg onlangs steun van de gemeenteraad in de vorm van 4 miljoen euro voor de infrastructuur rond het circuit. De regering liet eerder weten geen geld te steken in de Formule 1. Hoe het financiële plaatje van Circuit Zandvoort er nu precies uitziet is nog onduidelijk.

Tekst: Robbert Willemsen