'In & Om de Boerderij Fair in Loon met nieuwe elementen

Loon – In Loon is op zondag 14 april de zevende ‘In & Om de Boerderij fair’. De fair wordt gehouden in schuren, op de deel van de boerderij, bij de oude smederij, op het erf, langs de Asserweg en op de brink in het dorp.

Er komen meer dan 90 standhouders met mooi, stoere, landelijke producten zoals bloemcreaties, houten meubelen, brocante, gereedschappen, regentonnen, huis en tuin decoraties, woonaccessoires, glas in lood, vogelhuisjes, landkaarten en producten uit onder meer Sri Lanka, Afrika, Spanje en Italië. Ook zijn er bloembollen, vaste planten, pompdoek doeken en schorten. En natuurlijk staan er standhouders met veel lekkernijen en streekproducten.

Terrassen

Op het fairterrein komen drie gezellige terrassen waar koffie, thee en fris wordt geschonken en zijn er lekkernijen verkrijgbaar. Er staat tevens een hamburgerkraan (met verse runder-hamburgers) in de punttent op de brink. Bij de buitenterrassen komt gezellige muziek van de band Peat en Berend Muziek. En wie een leuke herinnering mee naar huis wil nemen, kan op de foto bij de fotomobiel.

Tijdens de fair is er een bezichtiging van oude landbouwmachines en tractoren, de oude smederij kan weer bekeken worden en nieuw is de bezichtiging van de oude brommers, waarmee vroeger de boerenjongens op het land en door het dorp aan het racen waren.

Kunstexpositie

Ook nieuw dit jaar: in de boerderij aan de Lonerbroekweg 15 wordt een kunstexpositie gehouden door vijf kunstenaars: Josse Camfferman, Anne Marie Nijhuis, Suhela Pluijmers, Miek Rusche en Saskia Visser. Deze expositie vrij toegankelijk en ligt direct naast het fair terrein. De kunstexpositie wordt ook nog gehouden op woensdag 17 april, zaterdag 20 april en zondag 21 april.

En in de schuur achter de boerderij aan de Peeloerweg 2 opent familie Groenendijk de deuren van de schuur, waar ze sinds kort een bierbrouwerij runnen, Brouwerij Loon. Ook die is vrij toegankelijk en ligt eveneens direct naast het fairterrein bij de brink.

De fair wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.30 uur, de toegang is gratis. Parkeren kost 2,50 euro per auto. Er komen grote parkeerplaatsen die met borden worden aangegeven.