Trends in HR voor 2019

Welke ontwikkelingen bepalen uw agenda voor uw HR dit jaar? De meest besproken trends gaan over personeelstekorten, de duurzame inzetbaarheid van personeel, het werkgeluk en strategische personeelsplanningen.

Uw specifieke HR-prioriteiten en budget blijven natuurlijk afhankelijk van uw eigen organisatie en branche. Wilt u hierin de laatste ontwikkelingen bijhouden, de nieuwste regels kennen én uw kansen zien, dan kunt u specialistisch HR-advies goed gebruiken.

Ondersteuning bij ondercapaciteit

In 2019 is de Nederlandse economie opnieuw gegroeid. Door de stijgende vraag naar arbeid vinden steeds meer mensen werk. Het aantal openstaande vacatures is in de afgelopen jaren zelfs tot recordhoogte gestegen. Een krappe arbeidsmarkt is het gevolg, maar niet gelijkmatig in alle sectoren en regio’s. Veel werkgevers moeten daarom extra veel moeite moeten doen om gespecialiseerd personeel te werven zoals vrachtwagenchauffeurs, elektriciens, leerkrachten en verpleegkundigen. Gespecialiseerde ondersteuning van HR-expert Werkxe bij ondercapaciteit maakt hierbij het verschil. Zo biedt Werkxe totale ontzorging door ervaren HR-experts in te zetten die een HR-afdeling vervangen of aanvullen met de noodzakelijke kennis.

Duurzame inzetbaarheid

Ondanks een krappe arbeidsmarkt, is niet iedereen in staat direct een baan te vinden. Vijftigplussers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen veel moeilijker aan de gang. Dankzij de grotere aandacht voor duurzame inzetbaarheid krijgt deze groep meer kansen. Er wordt minder talent onbenut gelaten en er ontstaat een meer diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Het laten aansluiten van de verwachtingen en resultaten op de persoonlijke competenties en het werkgeluk, vormt een uitdagende HR-opdracht.

Medewerkerstevredenheid

Bij modern HR-beleid hoort steeds vaker de medewerkerstevredenheid. Om aantrekkelijk te blijven voor personeel is het essentieel voor organisaties om goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden te bieden. Zelfs de werknemers die ergens anders gaan werken, zijn dan positief en fungeren hierdoor als ‘ambassadeur’ van de organisatie. Dit heeft merkbare effecten op de wervingsinspanningen en de bijbehorende successen en kosten.

Passend personeelsadvies

Goed georganiseerde bedrijven anticiperen op ontwikkelingen in de branche. Dit zorgt voor de juiste veranderingen in de gewenste kwantiteit en kwaliteit van medewerkers, teams en management. Hiervoor is een strategische personeelsplanning met personeelsadvies onontbeerlijk. En dat vereist een correcte analyse met een strategische visie op personele samenstellingen. De HR-scan van Werkxe geeft snel een helder beeld van de krachten en aandachtspunten binnen de organisatie? Bent u op zoek naar passend HR-advies? Dan ontzorgt Werkxe u graag. Met meer dan 17 vestigingen verspreid door Nederland zit er altijd een een locatie bij u in de buurt. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.