Joop Ploeg al dertig jaar dirigent bij El Elohim Assen

Assen Koor El Elohim heeft dit jaar opnieuw een jubileum te vieren. Dertig jaar geleden begon Joop Ploeg als dirigent bij het koor. Daarom werd dat op ludieke wijze gevierd. Met een feestelijke maaltijd georganiseerd door de koorleden.

Tijdens het dineer werden er anekdotes en succesverhalen uit het koorverleden aangehaald en ook getoast op de komende jaren. Met een gastoptreden als koor tijdens een PROM concert, een Kerstconcert in 2019 en een Paasproject voor 2020 blijft het koor volop in beweging en gaat geen muzikale uitdaging uit de weg. 


Door de jaren heeft Joop Ploeg veel verschillende mensen zien komen en gaan. De grote kracht van El Elohim naast een trouwe dirigent is een vaste kern van leden.  Tegelijk met Joop werden er vier koorleden in de bloemen gezet, omdat ook zij al 30 jaar hun stem laten gelden. De optredens zijn in 30 jaar wel veranderd: waren het voornamelijk optredens tijdens kerkdiensten van allerlei gezindten, tegenwoordig is dat ook medewerking aan muzikale activiteiten búiten de kerken.  Dat kan door een zeer uitgebreid repertoire, dat behalve oude en nieuwe gospels ook steeds meer populair en musical repertoire bevat waarin een moraal of boodschap doorklinkt.  En door de kundigheid van vakman pianist Jan de Roos, die samen met Joop Ploeg de sterke muzikale basis vormt van El Elohim.